Docenten

Naast dat er gastdocenten zijn aangetrokken voor de opleidingen zijn de opleidingen voor de Academie voor Stressmanagement ontwikkeld door Geboortezorg professional Diana de Koning.

Diana:

“ Vanaf het moment dat ik ben gaan werken in de Geboortezorg in 2015, viel ik van de ene in de andere verbazing. Misschien komt het door mijn opleiding psychologie en mijn specialisatie in stressmanagement of door de ernstige problematiek die ik heb gezien gedurende mijn jaren in de GGZ. Waarom worden zwangere vrouwen nauwelijks mentaal begeleid? Waarom is er zo weinig kennis over stress onder geboortezorgprofessionals? Waarom wordt er zo beperkt samengewerkt? Waarom pakken veel kraamverzorgende liever een vaatdoek, dan dat ze een gesprek aangaan met een kraamvrouw? Waarom vinden we het met z’n alle zo moeilijk om goede psychische en sociale zorg te bieden in de Geboortezorg? Hallo, dit is het begin van een nieuw leven! Die baby ligt te marineren in de gevoelens van de moeder. De blauwdruk voor de toekomst wordt nu geprint!

Medewerkers in de Geboortezorg bieden zwangeren en nieuwe moeders professionele Geboortezorg, maar zij moeten veel meer in staat gesteld worden om ook psychische en sociale zorg te leveren. Hoewel ik me er bewust van ben dat de beleveniswerelden van de medewerkers in de Geboortezorg soms nogal ver uit elkaar liggen, heb ik er bewust voor gekozen om jullie in deze opleidingen toch gezamenlijk aan te spreken. Jullie moeten het namelijk samen doen. Alleen dan gaat het lukken. En hoe dat gaat lukken, leer ik jullie graag tijdens de opleidingen.”

Het is gemakkelijker een gezonde baby te bouwen, dan een beschadigde volwassene te repareren!